Η κλειστή ομάδα XAA LIVE PRIVE περιλαμβάνει καθημερινή ανάλυση δεικτών και μετοχών του ΧΑΑ, chat μέσω facebook για όλα τα μέλη, Zωντανές εκπομπές με ανάλυση μετοχών που ενδιαφέρουν τον καθένα από εσάς χωριστά με καθορισμό βραχυπρόθεσμων και μεσοπρόθεσμων στόχων, βοήθεια στη διαχείρηση κεφαλαίου και εκτίμηση της πορείας της αγοράς.


Η κλειστή ομάδα XAA LIVE FOREX περιλαμβάνει καθημερινή ανάλυση ξένων δεικτών, εμπορευμάτων, ισοτιμιών και κρυπτονομισμάτων, chat μέσω facebook για όλα τα μέλη, Zωντανές εκπομπές με ανάλυση των δεικτών, των εμπορευμάτων, των ισοτιμιών και των κρυπτονομισμάτων που ενδιαφέρουν τον καθένα από εσάς χωριστά.


Η κλειστή ομάδα XAA LIVE V.I.P. περιλαμβάνει ανάλυση αποκλειστικά ξένων μετοχών. Ζωντανές εκπομπές με ανάλυση ξένων μετοχών κάθε ΣΚ.

Σε όλες τις ομάδες γίνεται ανακοίνωση κινήσεων σε πραγματικό χρόνο, ενώ υπάρχει και πίνακας κινήσεων στη σελίδα της κάθε ομάδας, ο οποίος και ανανεώνεται τακτικά.


Όποιος επιθυμεί την εγγραφή σε κάποια από τις κλειστές ομάδες δεν έχει παρά να μου στείλει μήνυμα στο https://www.facebook.com/messages/t/nektarios.iglessis ή e-mail εδώ: info@nek.gr

Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

ΓΔ

ΓΔ ΜΕΤΡΗΣΗ ΑΝΟΔΙΚΟΥ-ΚΑΘΟΔΙΚΟΥ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚA ΣΕΝΑΡΙA

Αναμένεται η εξέλιξη της διόρθωσης
(1) με τεθλασμένη (πιθανότητα 35%) ή
(2) με τρίγωνο (πιθανότητα 35%) με συσσώρευση στα παρόντα επίπεδα.
ή η κάλυψη αρχικά των ανοδικών υπολοίπων προς τις 850, 855 και 863.40 μονάδες και μετά η κίνηση προς τα προηγούμενα υψηλά  (πιθανότητα 30%)

Στην ανάλυση του ΓΔ στις 31/1/2018 εδώ https://eurobyte.blogspot.gr/2018/01/blog-post_31.html
είχε αναφερθεί ότι βρισκόμαστε στο 4 του 5 του 5 του 3 και ότι έλειπε άλλο ένα ανοδικό μέ νέο υψηλό κοντά στις 900 μονάδες για να λήξει το 5 του 5 του 5 του 3. Έγινε ακριβώς αυτό τις 2 ημέρες που ακολούθησαν και έκτοτε ξεκίνησε το 4 διορθωτικό όπως αναμενόταν.

ΒΑΣΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ (ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ 70%)
ΣΤΟΧΟΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΕΘΛΑΣΜΕΝΗΣ ΔΙΟΡΘΩΣΗΣ 797.50 & 765 ΜΟΝΑΔΕΣ (35%)
ΣΤΟΧΟΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΡΙΓΩΝΟΥ... ΣΥΣΣΩΡΕΥΣΗ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΟΝΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ (35%)

Το σενάριο αυτό απεικονίζεται με τα πράσινα γράμματα. Σύμφωνα με αυτό βρισκόμαστε σε διορθωτικό σχηματισμό ενός διπλού τριαριού ο οποίος θα συμπληρωθεί και ενδεχόμενα θα ολοκληρωθεί είτε 1) με ένα τρίγωνο που κάποια στιγμή θα σπάσει πάνω για το τελικό προωθητικό 5 με νέα υψηλά, είτε 2) με συνέχιση της διόρθωσης με μία τεθλασμένη, δηλ με ένα καθ 5κυματικό, ένα τριάρι πάνω και το τελικό 5άρι καθοδικό (με νέα χαμηλά) που θα ολοκληρώσει την διόρθωση. Δηλ. μιλάμε για σχηματισμό WXY από τον οποίον λείπει το τρίγωνο ή η τελική τεθλασμένη διόρθωση (δηλ το Υ). Κάτι τέτοιο θα καθυστερήσει χρονικά το πέρας της διόρθωσης, και θα ταλαιπωρήσει αλλά θεωρείται ως το βασικό σενάριο αυτή τη στιγμή.
Για να πραγματοποιηθεί το πέρας του διορθωτικού με τρίγωνο αυτό θα απαιτηθεί χαμηλό Volatility στους ξένους δείκτες με ενδεχόμενη θετική πορεία στη συνέχεια. Σε αντίθετη περίπτωση ο σχηματισμός θα ολοκληρωθεί με τεθλασμένη διόρθωση δίνοντας νέα χαμηλά.
Σε περίπτωση που ο σχηματισμός ακολουθηθεί από τρίγωνο θα γίνει συσσώρευση στα τρέχοντα επίπεδα, ενώ αν ακολουθηθεί από τεθλασμένη διόρθωση θα βρεθεί σε επίπεδα: Y=61.8% του W ή Y=W δηλ στις 797.5 και τις 765 αντίστοιχα.

ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝ ΣΕΝΑΡΙΟ (ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ 30%) ΣΤΟΧΟΣ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ 896-900 ΜΟΝΑΔΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΥΤΗ ΤΩΝ 790-820
Θεωρούμε το διορθωτικό κομμάτι μέχρι στιγμής ως Α με εσωτερικό 3αρι abc και έληξε στο χαμηλό των 811.54 και την διόρθωση επίπεδη 3-3-5. Σύμφωνα με τη θεωρία λείπει ένα Β το οποίο οφείλει να κινηθεί αρχικά κοντά στο σημείο εκκίνησης του Α δηλ κοντά στις 896 μονάδες ή και λίγο πιο πάνω (expanded flat) και στη συνέχεια να ξαναβρεθεί κοντά στο Α δηλ στην περιοχή των 811.54 είτε λίγο πάνω  είτε λίγο κάτω ανάλογα με το που θα τερματίσει το Β και συνήθως με ισότητα με το Α.
Πρώτα σημεία στάσης είναι οι 850, 855 και 863.40 μονάδες.

Οι πιθανότητες των σεναρίων μπορούν να αλλάξουν αν αλλάξει σημαντικά η εικόνα σε DAX και DOW ή φυσικά αν συμβεί κάποιο είτε πολύ αρνητικό είτε πολύ θετικό γεγονός σε εμάς.
Π.χ. Εμπλοκή με Τουρκία, Αναγγελία εκλογών, εξελίξεις στο θέμα του χρέους κλπ...
Επίσης σημαντικό θα είναι αν ο ΔΤΡ σπάσει πάνω τις 932 μονάδες σε κλείσιμο.





ΣΧΟΛΙΟ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΑΓΟΡΑΣ 20/2/2017

Στη γενική εικόνα η αγορά είναι κάπως αλλοπρόσαλλη με ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο.
Πολλά χαρτιά στα υψηλά τους (όπως και ο FTSEM) είχαν λήξη κίνησης και δείχνουν οτι πάνε για καλή διόρθωση.

Οι τράπεζες από την άλλη μέχρι στιγμής κρατούν σχετικά τα επίπεδά τους σαν ξαφνικά να έγιναν τα blue chips του ΧΑΑ.

Ο FTSE αντέδρασε ήδη μέχρι το 50% του όλου πτωτικού κάνοντας 4 ανοδικά κεριά, ενώ ο FTSEM έχει κάνει όλο κι όλο 1 ανοδικό κερί και δεν έχει διορθώσει ούτε καν μέχρι το 38.2% του όλου καθοδικού δείχνοντας αδυναμία.

Η Αμερική τα πάει πολύ καλά και έφτασε όπως αναμενόταν το 61.8% φιμπο του όλου πτωτικού παρόλο που έκλεισε από κάτω.
Ο DAX όμως μας φρενάρει και εξακολουθεί να δείχνει αδυναμία, υστερώντας πολύ στην αντίδρασή του σε σχέση με τους αμερικάνικους δείκτες. Δεν έχει φτάσει ούτε καν στο 38.2% του όλου πτωτικού ακόμα, αλλά από την άλλη έχει δημιουργήσει μια όμορφη διαφωνία στον rsi που προδιαθέτει για καλή αντίδραση, άσχετα αν μέχρι στιγμής δεν την έχει δώσει.

Σ'αυτή τη φάση θα πρέπει να ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΕΙ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΝΑ ΕΧΕΙ ΛΗΞΕΙ ΤΟ ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΟ 5 ΣΕ ΝΕΑ ΥΨΗΛΑ.
Και αυτό έχει να κάνει και με την πιθανότητα (που θεωρείται πολύ μεγάλη) να μην έχει λήξει το διορθωτικό, δηλ το παρόν ανοδικό να αποτελεί κομμάτι του διορθωτικού σχηματισμού που ξεκίνησε από τα υψηλά των 896 μονάδων.

Τοποθετήσεις μπορεί να κάνει κανείς πλέον μόνο σε διασπάσεις γραμμών και όχι σε επίπεδα μέχρι που να λήξει ο σχηματισμός αυτός και να ξεκαθαρίσει το τοπίο.
Επίσης τα στοπ που εχουν οριστεί πρέπει να κρατηθούν πάσει θυσία από όσους είναι τοποθετημένοι.

ΚΙΝΗΣΗ INTRADAY
Τώρα για σήμερα Τρίτη... Αναμένεται διορθωτική κίνηση και αν πάμε σε τεθλασμένη να ξεκινήσει το Α καθοδικό.
838.30-850 το αναμενόμενο έυρος.
Σε περίπτωση που σπάσει κάτω το 838.30 επόμενα σημεία είναι το 834 και το 826.
Σε περίπτωση που ακολουθηθεί το δευτερεύον σενάριο με τις λιγότερες πιθανότητες μια θετική ημέρα μπορεί να κινηθεί στο εύρος 843-855.
DAX 12610, 13000
DOW 25350 επετεύχθη και μπορεί να κινηθεί είτε διορθωτικά στο 24630 (60%) ή να συνεχίσει την αντίδραση προς το 25860 (40%).
ΓΔ (797.50), 826, 834, 843, 838.30, 850, 855, (863.40)
FTSE 2043, 2105, 2108, 2132.30, 2186, (2193)

Δυστυχώς μια παρατήρηση που θεωρείται ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΗ είναι οτι πολλά χαρτιά ειδικά της περιφέρειας δεν διορθώνουν όλο το καθοδικό τους αλλά ένα μόνο μέρος του. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει οτι το καθοδικό τους ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΗΞΕΙ και μετά το πέρας της παρούσας αντίδρασης θα πάνε πιθανώς να γράψουν ΝΕΑ ΧΑΜΗΛΑ!
Αυτό συμβαίνει και με τον FTSEM ο οποίος στο παρόν ανοδικό έχει μόνο ένα λευκο κερί με τον ΓΔ να εχει 3 και τον FTSE να έχει 4 !!!